13 noviembre 2009

Pomes Solidaries a Girona

Projecte “Fot-li Queixalada a la Fam “
Desprès de unes setmanes d’intensa activitat per fi la cosa comença a rutllar i el projecte “Fot-li Queixalada a la Fam “ projecte Watoto Wazuri – Gulu ( Uganda ) ja dona els primers fruits ahir es varen transferir els primers 3.000 € a la escola de Gulu , per tant el projecte esta en marxa .
La Cronologia es la següent:
• Abril – Primer contacte telefònic amb en José Carlos Rodríguez Soto per parlar de la seva feina a Uganda .
• Maig – Barcelona- Primera trobada amb en José Carlos d’on surt la possibilitat de fer un micro projecte a Gulu.
• Juny – Girona – Conferencia , presentació dels llibres de José Carlos a Girona i posem els fonaments per fer el projecte a la escola de Gulu.
• Setembre – Girona- de Fotògrafs per la Pau surt la idea de la Poma Solidària, desprès d’una prova pilot de vendre pomes solidaries a la festa major de la Devesa de Girona amb un cert èxit de 300 pomes a 1 €, es decideix tirar endavant el projecte d’intentar en 5 dies i 5 nits vendre 20.000 kg.
• Setembre - Primera reunió amb en Joan Caball president de la Unió de Pagesos. Es dona per bona la idea i es fa una primera reunió amb la Cooperativa Costa Brava entre Joan Caball, Alex Creixell, Venanci Grau i Miquel Ruiz .
• En el transcurs de la reunió es posen las vases de la cooperació entre Fotògrafs per la Pau , Unió de Pagesos i Poma de Girona.
• Contactes amb l’Ajuntament de Girona 100 x % positius tant amb l’alcaldessa com amb diferents regidores i es troba un espai i unes dates idònies per muntar la parada a Girona.
• La Presidenta del Consell Comarcal se suma al projecte posant al nostre abast les bosses reciclades necessàries per vendre les pomes.
• A partir d’aquí l’activitat de la campanya és d’una intensitat total, on tots el membres de Fotògrafs per la Pau recolzats per un bon grapat d’amics posa en marxa el projecte de posar a la venda 20.000 kg de pomes Solidaries.
• Octubre dia 8- Muntem la parada i comença l’aventura. Tenim 10.000 kg queden per davant prop de 120 hores Non Stop per intentar vendre les pomes i aconseguir el repte.
• 5 dies i cinc nits donen per una quantitat increïble de anècdotes vells amics retrobats a la parada de les “Pomes Solidaries “, nous amics que s’incorporen a la multitud de potencials protectors de F x P , gent que compra pomes i de tornada ens porta pastis de poma , gent que no vol pomes però las compra per el Banc dels aliments ( per el Banc dels Aliments es recullen mes de 1.500 kg que sumats al més de 1.500 kg que dona Fotògrafs per la Pau sumen un total de 3.438 kg ).
Al final de tot plegat el resultat es de uns 9.000 kg venuts que sumats a les samarretes i bosses de roba donen un total de calaix de 11.128 €
En aquesta quantitat cal incloure els 2.000 € que ei aporta el ajuntament de Girona per les pomes de les escoles
La valoració es pot fer en dues bandes, la moral un èxit total tant per el nivell solidari de Girona i las seves comarques, com per la gran participació de gent de les més diverses procedències a la parada.
Serveixin en definitiva les imatges que segueixen a continuació per donar les gràcies a tothom que ha participat d’aquet projecte
Continuarà............















Pomes Solidaries a Sils

La Parada de les Pomes Solidaries a Sils portada per la Dolors Coromines la Marta Guixeras i la Cristina Gixeras ( Fotos Cristina i Marta Gixeras )




















Projecte Fot-li Queixalada a la Fam

Escola Orfanat de Gulu Uganda i dibuixos dels nens de la escola Watoto-Wazuri