14 noviembre 2007

L’Associació Mares de Srebrenica i Fotògrafs per la Pau reben els guardons dels premis LiberPress France d’organitzacions 2007

L’Associació Mares de Srebrenica de Bòsnia i la nostra associació, Fotògrafs per la Pau, rebran els guardons dels premis LiberPress France d’organitzacions 2007, que enguany celebrarà la novena edició amb el lliurament dels premis a l’Auditori de Girona en un acte previst pel dimecres 21 de novembre a partir de les 21h.

El jurat de LiberPress France, presidit per Carles McCrach, ha considerat que les Mares de Srebrenica “són dignes de reconeixement per la seva enorme tasca i dedicació a denunciar la passivitat d’Occident davant la guerra de Bòsnia i el genocidi de Srebrenica; per haver aconseguit portar davant els tribunals internacionals als culpables de la massacre; per mantenir viva la memòria i per recuperar les despulles dels assassinats i enterrar-los dignament; i finalment, per autoorganitzar-se de manera exemplar per poder refer les seves vides i les seves economies”.

Des de Fotògrafs per la Pau és obvi que la nostra alegria pel guardó a les Mares de Srebrenica és total. Perquè tots els reconeixements no seran mai suficients per mostrar la vàlua i la valentia d’aquestes dones que mantenen viva la flama de la dignitat ahir, avui i demà.

Pel que fa al premi LiberPress France exaqueo que hem rebut Fotògrafs per la Pau, ens limitarem a reproduir la consideració del jurat: “els premiem per la seva gran tasca de denuncia –mitjançant els reportatges i les exposicions i les campanyes de sensibilització- i per la seva eficaç tasca humanitària a Sri Lanka i a Bòsnia, especialment pel projecte Krava 2007.

En nom de Fotògrafs per la Pau només dir-vos dues coses. La primera, moltes gràcies. La segona, us esperem el dimecres 21 de novembre, a les 21h, a l’Auditori de Girona per solidaritzar-nos amb les Mares de Srebrenica. No hi falteu!!